top of page

Kleuters uit Binderveld vragen chauffeurs om te vertragen aan hun school.

Elk schooljaar werken onze kleuters een weekje rond het thema 'verkeer'. Ze leren over veilig zijn in het verkeer en dat het belangrijk is dat anderen je goed zien in het verkeer. (door een fluohesje te dragen, verlichting op je fiets, een fietshelm dragen, ...). De kleuters gaan letterlijk 'op straat' onder begeleiding. Ze leren om over te steken op het zebrapad, de betekenis van de verkeersborden, de belangrijkste regels in het verkeer, ... . Jammer genoeg worden we dan steeds geconfronteerd met de gevaarlijke verkeerssituatie aan onze school. Gelukkig nam ons oudercomité hier het hef in handen en proberen ze een veilige schoolomgeving te creëren voor onze kleuters met posters van onze kleuters op te hangen. Lees hieronder meer!


Nieuwerkerken -

In de Molenstraat in Binderveld vrolijken sinds enkele dagen posters met daarop kleuters van ’t Goudhaantje het straatbeeld op. Gehuld in een fluohesje hebben de kinderen een duidelijke boodschap voor passerende chauffeurs. ‘Graag traag aan mijn school!’ zo klinkt het op de langs de weg geplaatste borden.

Het initiatief komt van het oudercomité, vertelt Fran Vandijck: “We merken dat het voor voorbijrijdende chauffeurs niet goed zichtbaar is dat er hier een kleuterschool ligt. Dit zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties ter plaatse. Dat baart ons als ouders natuurlijk zorgen bij het brengen en halen van onze kinderen. We vragen daarom aan de gemeente om ‘thermoplasten’ op de weg aan te brengen. Dat zijn kleurrijke wegmarkeringen die chauffeurs zeker zullen opmerken. We hopen alvast dat deze er snel komen. En in de tussentijd stak ons enthousiaste oudercomité zelf de handen uit de mouwen met deze posters. We maakten leuke foto’s van de kinderen en het bedrijf Signworks 2.0 zorgde voor het drukwerk, waarvoor veel dank!” De boodschap is duidelijk: ouders van de ‘kleine Goudhaantjes’ hopen dat chauffeurs voortaan trager zullen voorbijrijden aan hun geliefde kleuterschooltje.







15 weergaven0 opmerkingen
bottom of page